Kennis- en innovatienetwerken in Zeeland

Kennis- en innovatienetwerken in Zeeland

In kennis- en innovatienetwerken komen bedrijven en kennisinstellingen samen. Kansen die het bedrijfsleven ziet en vragen waar bedrijven in de praktijk tegenaan lopen, vormen zo de basis voor gezamenlijke onderzoeksprojecten en nieuwe opleidingen. Dat stimuleert vernieuwing. De netwerken zorgen ervoor dat onderzoek en onderwijs goed aansluiten op de vraag van het bedrijfsleven.

Binnen een aantal kernsectoren bestaan al langere tijd robuuste samenwerkingsverbanden. Denk aan Smart Delta Resources en Zeeland Connect.

In 2017 kregen ook deze netwerken steun van Campus Zeeland:

Het Schelde Industrial Safety Network ontvangt financiële steun om het organiserend vermogen verder te versterken. Na deze impuls kan het netwerk op eigen kracht functioneren. Het Safety Network wil kennisuitwisseling en innovatie op het gebied van industriële, maritieme en ondergrondse veiligheid versterken. Het gaat hierbij om veiligheid voor personen, de organisatie en de omgeving. 

Binnen de toeristische sector werd al volop samengewerkt. Om het organiserend vermogen verder te versterken, is nu het K&I-netwerk Toeristische Uitvoeringsalliantie / Toeristisch Ondernemend Zeeland (TUA/TOZ) opgericht. Dit netwerk richt zich niet alleen op grote spelers in de sector, maar ook op kleine familiebedrijven. Op die manier kan innovatie in alle lagen van de recreatiesector plaatsvinden. Provincie Zeeland stelt € 19.075 beschikbaar om daarbij te helpen.

Het kennis- en innovatienetwerk Centre of Expertise Water & Energy ontvangt financiële steun van Campus Zeeland om het organiserend vermogen verder te versterken. Het netwerk vormt een (inter)nationale verbinding tussen ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden actief op het thema energie uit wind en water binnen de sectoren Water & Energie en Havens & Logistiek. Het doel is om de onderlinge kennisuitwisseling en innovatie op het gebied van de winning van energie uit wind en water te versterken.

Het kennis- en innovatienetwerk de Zeeuwse Community of Practice Circulaire Economie & Onderwijs ontvangt financiële steun om het organiserend vermogen te versterken. Het netwerk vormt een verbinding tussen ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden actief op het thema circulaire economie binnen de sectoren Havens & Logistiek, Toerisme en Water & Energie.

 

Subsidieregeling

Er is de subsidieregeling die het mogelijk maakt om aanvragen in te dienen voor subsidie voor Kennis- & Innovatienetwerken in het kader van Campus Zeeland. Bent u actief betrokken bij een netwerk in de kernsectoren voor de toekomst van Zeeland:
      - Havens & logistiek   - Water & Energie   - Agro & Food   - Toerisme   -  Zorg

en wenst u meer informatie, neem dan contact op met:

Nathalie Goedhart: nathalie@add-vision.nl, 06 - 28946634

Marjolijn Sponselee: marjolijn@add-vision.nl, 06 - 15963099

 

Bekijk hier de Subsidieregeling

Subsidie aanvragen? Vul hier het aanvraagformulier in!

Zorg

Zorg

Gezondheid is een waardevol goed. Mensen stellen hun gezondheid en vitaliteit boven alles. Ze willen zekerheid hebben dat…
Meer informatie

Havens & logistiek

Na Rotterdam en Amsterdam vormen de havens van Zeeland Seaports de derde haven van Nederland. De Zeeuwse havens zijn gespecialiseerd…
Meer informatie

Water & energie

Zeeland is omringd door water. Dat maakt onze provincie zo aantrekkelijk. Door de jaren heen hebben we in Zeeland veel kennis…
Meer informatie

Toerisme

Jaarlijks bezoeken veel gasten Zeeland. Naast schone stranden en veel zonuren, heeft Zeeland namelijk iets unieks: land in…
Meer informatie

Agro & food

De agrarische sector is van oudsher belangrijk voor Zeeland. We produceren voedsel, verwerken aardappels en uien tot half-…
Meer informatie

Het laatste nieuws

Voortgangsrapportage Campus Zeeland 2018

Het realiseren van de doelstellingen van Campus Zeeland in de eerste helft van 2018 is volgens planning verlopen.
Lees het artikel

Dockwize is innovatiehub voor ondernemers

Dockwize is dé hub voor innovatie en groei in Zeeland.
Lees het artikel

Welke Zeeuwse Pionier geeft u €5.000,-?

Meld uw favoriet aan voor de Zeeuwse Pioniersprijs 2018!
Lees het artikel

Opleiding van hybridedocenten van start

In september 2018 start een oriëntatietraject om medewerkers op te leiden om een bijdrage te leveren in het techniekonderwijs.
Lees het artikel

Wat is Campus Zeeland?

Omarm de toekomst

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet

Recente nieuwsbrieven