Onderzoek en onderwijs in Zeeland

Onderzoek en onderwijs in Zeeland

Goed onderwijs, van basisschool tot universiteit, is de basis voor een vitale Zeeuwse economie. Vanuit Campus Zeeland zoeken we steeds naar nieuwe samenwerkingen, om zo het onderwijs en onderzoek verder door te ontwikkelen. Daarvan zien we al enkele voorbeelden. Met medewerking van de mosselsector zetten NIOZ en Wageningen Marine Research (WMR) in Yerseke nieuwe onderzoeksprogramma’s op. En door de verbinding met de Universiteit Leiden gaat het Roosevelt Institute for American Studies een nieuwe toekomst tegemoet. Ook het Centrum Toptechniek in Terneuzen is een mooi voorbeeld: 38 ondernemers zijn actief aangehaakt bij deze opleiding van Scalda.

Het laatste nieuws

MBO Deltalab en Tidal Technology Center krijgen financiële impuls

Wind op zee en getijdenenergie zijn belangrijk voor de Zeeuwse economie; deze sectoren passen prima bij het DNA van in Zeeland. Met extra trainings- en onderzoeksfaciliteiten zorgen we ervoor dat scholen en bedrijven klaar zijn voor de toekomst.
Lees het artikel

Regeling Kennis- en Innovatienetwerken verlengd

In 2017 maakten verschillende netwerken gebruik van de regeling, voor het opstarten maar ook voor doorontwikkeling. Gedeputeerde Staten hebben daarom besloten de succesvolle subsidieregeling te verlengen.
Lees het artikel

Voortgezet onderwijs Zeeuws-Vlaanderen gered

Schoolbesturen, gemeenten, provincie en ministeries hebben afspraken gemaakt over het voortbestaan van het voortgezet onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen.
Lees het artikel

Zeeuwse Community of Practice Circulaire Economie & Onderwijs ontvangt financiële steun

Het netwerk vormt een verbinding tussen ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden actief op het thema circulaire economie binnen de sectoren Havens & Logistiek, Toerisme en Water & Energie.
Lees het artikel

Wat is Campus Zeeland?

Omarm de toekomst

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet

Recente nieuwsbrieven