Het Joint Research Center Zeeland

Het Joint Research Center Zeeland

Het Joint Research Center Zeeland (JRCZ) biedt een inspirerende en state of the art werkomgeving aan studenten en onderzoekers. De centrale laboratoriumvoorzieningen komen in Middelburg, maar de activiteiten en het netwerk van het JRCZ waaieren uit over heel Zeeland en daarbuiten. Zo heeft het netwerk ook vertakkingen naar Yerseke, Terneuzen, Vlissingen, Schouwen-Duiveland én naar universiteiten in Nederland en Vlaanderen. 

In het Joint Research Center wil Campus Zeeland oplossingen vinden voor vraagstukken die relevant zijn in een deltagebied als Zeeland. De focus ligt op de thema’s water, energie en food/biobased economy. De opgedane kennis kan toegepast worden in tal van bedrijven. Op die manier is het JRCZ het bindmiddel tussen de kennisinstellingen, researchfaciliteiten en het bedrijfsleven in de ruime deltaregio. Door de koppeling tussen onderzoek en praktijk verbetert het vestigingsklimaat voor bedrijven en inwoners. Dat versterkt de Zeeuwse economie.

Binnen het Joint Research Center Zeeland werken studenten van HZ University of Applied Sciences, Scalda en UCR straks nauw samen. Net zoals dat later in het ‘echte’ leven wordt verwacht. Voor hen komen er onderzoekslaboratoria en practicumruimtes beschikbaar. Ook andere onderzoeksinstituten, zoals bijvoorbeeld Het NIOZ en WMR, en bedrijven kunnen gebruik maken van de onderzoeksfaciliteiten.

 

Meer info op www.jrcz.nl.  


 

 

 

Fases

Het Joint Research Center Zeeland

Het Joint Research Center Zeeland

Het Joint Research Center Zeeland (JRCZ) is het nieuwe onderzoeksinstituut in Middelburg voor het mbo, hbo en wo.

Ondernemende Bèta's

Ondernemende Bèta's

UCR heeft een Engineering Department, HZ nieuwe opleidingen. Scalda leidt op tot windmolenmonteurs.

Samenwerking Deltavraagstukken Vlaanderen en Nederland

Samenwerking Deltavraagstukken Vlaanderen en Nederland

Er is een samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland op het gebied van onderzoek naar Deltavraagstukken.

Delta Climate Center

Delta Climate Center

Het Delta Climate Center in oprichting focust op de unieke Zeeuwse combinatie van voedsel, water en energie.

Wat is Campus Zeeland?