Groen onderwijs

Groen onderwijs

‘Groen onderwijs’ hoort thuis in Zeeland. De landbouw en andere groene sectoren zijn van groot belang voor de Zeeuwse economie en de Zeeuwse samenleving. Goed groen onderwijs is in het belang van de hele sector en daarmee van de provincie als geheel. Het vmbo en mbo vormen een onmisbare schakel in de beroepskolom. Duurzaam kwalitatief goed groen onderwijs is alleen te realiseren, wanneer belangrijke partners daarin intensief samen optrekken.

Daarom werken Pontes Scholengroep en Scalda samen met het bedrijfsleven en de Provincie Zeeland om het groene onderwijs verder te innoveren en uit te bouwen.  Ook de regiogelden voor de groene sector in onze provincie, zijn sterk gericht op het groene onderwijs. Zo kunnen diverse vernieuwingen doorgevoerd worden, denk aan crossovers groen en techniek, groen en zorg. 

Het project is in 2021 afgerond. Daarmee is een compleet onderwijsaanbod voor de groene sector gerealiseerd. Toekomstige leerlingen en studenten zijn daarmee verzekerd van goede perspectieven. Kijk voor meer informatie en opleidingsmogelijkheden op: https://bergweg.goeselyceum.nl/onderwijs/groen  of op https://www.scalda.nl/college/groen-college

Bekijk hier het filmpje over de Samenwerking in de Groene Delta.

 

Groen onderwijs

Groen onderwijs

‘Groen onderwijs’ hoort thuis in Zeeland.

boekencollectie RIAS

RIAS

Roosevelt Institute for American Studies

VO Zeeuws-Vlaanderen

VO Zeeuws-Vlaanderen

Voortgezet Onderwijs Zeeuws-Vlaanderen

Wat is Campus Zeeland?